OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

MLADINSKO DRŽAVNO PRVENSTVO V KATAH IN ŠPORTNIH BORBAH

V soboto, 26. 11. 2016, je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Karate klubom Kozjansko in Obsotelje organizirala Mladinsko državno prvenstvo za leto 2016 v katah in športnih borbah za posameznike v starostnih kategorijah do 21 let.

 

Sodelovalo je 410 tekmovalcev iz 52-ih slovenskih klubov.

 

Karateisti iz KK Brežice so osvojili pet odličij in štiri peta mesta. Podprvakinje Slovenije so postale tri brežiške katašice - Sara Marija Lavrič med malčicami, Ela Petan med deklicami in Nastja Galič med mlajšimi članicami.

V borbah sta bronasto kolajno v kategoriji deklic osvojili Ela Petan in Ana Sever. Poleg kolajn so karateisti iz Brežic osvojili še štiri odlična peta mesta.

 

Najprej so v katah nastopili karateisti mlajši od 14 let. Prva je bila na vrsti Ela Petan, izvrstna in talentirana  karateistka. Prvo kolo je bila prosta, nato pa je zmagala kar v treh kolih in prišla v finale. Tu je za las zgrešila zlato kolajno z rezultatom 2:3 in postala ta dan prva brežiška državna podprvakinja.

Kasneje je Ela nastopila tudi v borbah deklic do 40 kg. Prvo kolo je po izenačenem rezultatu izgubila proti kasnejši finalistki na sodniško odločitev. V repasažu se je ponovno odlično borila in zmagala v boju za tretje mesto. Tako je postala najuspešnejša tekmovalka, saj se je okitila kar z dvema odličjema.

 

Podobno je v borbah deklic nad 40 kg uspelo tudi Ani Sever, ki si je v repasažu po zelo kontrolirani in taktično dobro izpeljani borbi priborila bronasto odličje.

 

V boj za medalje se ni uspela uvrstiti Maja Lakner v kategoriji malčic, jo pa velja pohvaliti za zelo lepo izvedbo kate.

 

V kategoriji malčic se je dokazala še Sara Marija Lavrič, ki je uspela zmagovati vse do finala. Z odločnostjo in talentom je postala druga brežiška državna podprvakinja med malčicami.

 

V katah in borbah se je pomeril še Sarin brat David Matija Lavrič. Tokrat je bil uspešnejši v borbah, kjer je v repasažu za tretje mesto obdržal neodločen rezultat do konca, potem pa po sodniški odločitvi izgubil tretje mesto z rezultatom 2:3. David je tako osvojil peto mesto v kategoriji borbe mlajši kadeti pod 45 kg.

 

 


 

 

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani