PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo
 

OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

TININI USPEHI S FLAVTO

Naša učenka Tina Bogovič je svojo glasbeno izobraževanje pričela najprej v Glasbeni šoli Brežice, zadnji dve leti pa obiskuje Glasbeno šolo Krško.

 

Letos se je 4. 2. 2016 najprej preizkusila na 19. regijskem tekmovanju mladih glasbenikov Dolenjske v Kočevju, kjer je v kategoriji FLAVTA I.C osvojila srebrno priznanje.

 

Pod taktirko učiteljice Andreje Pšeničnik in s korepetitorko na klavirju Estero Cetin pa se je 21. 4. 2016 udeležila mednarodnega tekmovanja v Srbiji (XIII Takmičenje drvenih duvača – Požarevac 2016. / XIII Competition of Woodwinds – Požarevac 2016).

 

Na tamkajšnji Osnovni in srednji glasbeni šoli »Stevan Mokranjac« je na prvem tekmovanju leta 2004 sodelovalo 173 udeležencev, ta številka pa se je iz leta v leto večala in dosegla že skoraj 300 tekmovalcev na vseh instrumentih skupaj: flavta, klarinet, saksofon, oboa in fagot.

V kategoriji solist je bilo na instrumentu flavta letos prijavljenih 108 udeležencev iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Črne Gore, Avstrije, Bosne in Hercegovine. Razdeljeni so bili v šest kategorij, glede na starost.

Tina je pred gledalci v dvorani in tričlansko žirijo samozavestno, igrivo, predvsem pa odlično odigrala Švedsko idilo, Jazz song in Soir de fete ter v II. kategoriji flavta (letniki 2001 in 2002), dosegla povprečno oceno 91,00 točk ter osvojila II. nagrado.

 

Tudi v Artičah si želimo slišati še kakšen njen glasbeni nastop, ki ni samo odraz talenta, temveč tudi veliko predanega in vestnega dela mlade glasbenice, predvsem pa si zasluži iskrene čestitke ter še veliko uspehov na njeni glasbeni poti.

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani