PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo
 

OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

Nina, fina malina prepričala Gašperja Jarnija

Šolska gledališka skupina Malina se je v ponedeljek, 21. 3. 2016, predstavila na območnem srečanju gledaliških skupin v Brežicah s predstavo Nina, fina malina, katere avtorici sta Ana Glogovšek in Nika Omerzo. Srečanje je spremljal igralec Gašper Jarni, ki je ocenil, da si predstava zasluži uvrstitev na regijsko srečanje gledaliških skupin.

V nadaljevanju si lahko preberete delček njegove kritike:

 

Otroška gledališka skupina Malina OŠ Artiče: Nina, fina malina

Učenci iz osnovne šole Artiče, ki obiskujejo gledališko skupino Malina, so z mentorico Matejo Jankovič Čurič uprizorili duhovito najstniško zgodbo Nina, fina malina. Zgodba je plod domišljije dveh devetošolk, ki sta se pogumno spopadli s kreiranjem zgodbe, kar je vsekakor vredno vse pohvale. Oder ni bil preobložen z nepotrebnimi scenskimi elementi, nekoliko nerodno je izpadla le inscenacija pogovora prek FB-ja. To so prikazali s pomočjo projekcijskega platna, na katerega so projicirali vsebino pisanja med Luko in Nino. Problem je bil v tem, da so bile za gledalce v ozadju dvorane črke premajhne in jih niso mogli prebrati. Inscenacijo virtualnega klepeta bi npr. lahko uprizorila kar igralca s pomočjo mobilnih telefonov, tako da bi vsebino napisanega še izgovorila. Scenske elemente (drevesi, grm, klopica) bi lahko bolje uporabili v prizoru, ko dekleta iščejo izgubljeni telefon; tako bi ga lahko iskale tudi pod klopico, za drevesom in za grmom. Jezik v predstavi je bil primerno spuščen in dobro približan govoru današnje mladine; otroci so govorili tudi v svojem narečju in tako so njihovi govorni nastopi izpadli dokaj suvereno in prepričljivo. Dobro osmišljen govor z logičnimi stavčnimi poudarki je pripomogel tudi k naravni gestikulaciji in tako so liki in odnosi med njimi dobro zaživeli na odru. Sicer kratka predstava je postregla s kar nekaj duhovitimi prizori (klepet med puncami, fantovski pogovori, prizor Petrovega osvajanja Nine …) in opaznimi igralskimi nastopi. Med njimi bi še posebej izpostavil fanta, ki je igral Petra; z jasnim govorom in naravno gestikulacijo je izpadel ravno prav navihan šolski žigolo. Mentorici, igralcem in še posebej učenkama, ki sta si zamislili zgodbo, iskreno čestitam za uprizoritev duhovite najstniške zgodbe.  

  

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani