PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo
 

OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si


MEDVED JAKA IŠČE DRUŽBO

V mesecu februarju smo pri Ringarajčkovih, vzgojiteljici pripravili lutkovno predstavo za družine. Ker je med otroki zelo priljubljena maskota medveda, sva se  odločili, da ga bova tudi oživeli z lutko. In kako je bilo v pravljici?

Torej… živel je  medved Jaka, ki je bil zelo priden medved, vendar pa je doma imel dva nagajiva, kosmata, igriva kosmatinčka. Medtem ko je odhajal po drva v gozd, ju je sama puščal doma. Zato se je odločil, da si poišče nekoga, ki bo popazil nanju, dokler ga ne bo v brlogu.

 

Na pot po gozdu si je medved Jaka vzel s sabo tudi polno vrečo piškotov. Tako je srečal žabo, miško, lisico, volka ter snežaka. Vendar ga nihče ni prepričal, da bi znal popaziti na njegova medvedka.

 

A  mu je na koncu le uspelo. Snežak mu je povedal za prijaznega zajčka, ki je živel v svojem urejenem domu. Ko mu je medved povedal svojo težavo, ga je zajček takoj osvojil s svojo prijaznostjo in posluhom za  otroke. Tako je bila kupčija sklenjena. Za polno vrečo njegovih medenjakov, katere je imel zajček najraje, je postal varuška za kosmatinčka.  V medvedjem  brlogu si je uredil prijeten kotiček in pazil na medvedka tako dolgo, dokler nista odrasla in postala tako velika, kot njun oče.

 

Po lutkovni predstavi pa so naši Ringarajčki komaj čakali medvedove piškote,ki so bili zares slastni. Popoldansko druženje z družinami smo prijetno zaključili s klepetom, naši otroci pa so uživali v vožnji po toboganu.

 

 

 

Medved Jaka je svojo zgodbo predstavil tudi vsem otrokom iz našega vrtca. In veseli ga bomo, da nas  ponovno obišče z drugačno zgodbo. Do takrat pa naj uživa v zimskem spanju…

 

 

PA NASVIDENJE DO PRIHODNJIČ!

 

Za Ringarajčke zapisala vzgojiteljica Nataša Petelinc

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2016/2017 nadaljujemo z projektom Z GIBANJEM DO ZDRAVJA, v povezavi s športnim programom MALI SONČEK.

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

BALONČKI NA PODELITVI OB ZAKLJUČKU EKO PROJEKTA

V mesecu februarju, ko smo Balončki raziskovali vesolje, smo v sklopu Eko projekta ustvarili tudi vesoljsko plovilo prihodnosti.. 

Več

KAKO SMO PREŽIVELI MESEC APRIL PRI ŽOGICAH

Otroci oddelka Žogice smo skupaj z vzgojiteljicama mesec april začeli ''vrtnarsko''...

Več

DOGODIVŠČINE PRI BALONČKIH

Radovedni Balončki - jih poznate?  Ker nas je zanimalo, kaj se skriva nad oblaki, smo se odločili, da malce raziščemo neskončno vesolje...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani