Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

 

 

GRADIVA ZA ŠOLSKO LETO 2021/2022

DOŽIVETJA NARAVE ARTIČ

Pri izbirnem predmetu Turistična vzgoja je naša mala skupinica v maju prehodila del poti ob energijskih in vodnih točkah.

 

Začeli smo pri šoli in nadaljevali pot do Banove domačije. Ustavili smo se pri ribniku in se ob tabli, ki prikazuje zemljevid postavljenih oznak ob poti pogovorili o pomenu energijskih in vodnih točk .

 

Odločili smo se, po kateri poti bomo šli in nato zakorakali v Banovo hosto. Spustili smo se pod hrib do prve energijske točke.

 

Prva točka je bila energijska točka vrelec energije – POVEZANOST. Vsaka točka ima QR kodo in na tleh kamen z ustreznim simbolom. Na tem je spirala.

 

Pot smo nadaljevali skozi gozd in tako prispeli do vodne točke pri potoku. Opozorila nas je na »okljuk«.

 

Urno smo šli naprej po gozdnih poteh do za nas zadnje energijske točke - elementa zemlje – PRIZEMLJITEV.  Naredili smo še skupinsko fotografijo in jo »mahnili« nazaj.

 

Vsem obiskovalcem svetujemo, da si za to lepo pot vzamejo nekaj prostih uric in uživajo v gozdnem ambientu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani