Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

 

 

GRADIVA ZA ŠOLSKO LETO 2021/2022

DOKUMENTAREC UJETE V MEDMREŽJU

Spoštovani starši.

 

Pozdravljeni!

 

25.05.2021, s pričetkom ob 20. uri na TV SLO 1, je bil predvajan dokumentarni film, z naslovom Ujete v medmrežju. https://www.rtvslo.si/kultura/film-in-tv/dokumentarec-ujete-v-medmrezju-intervencija-ki-je-razkrinkala-spolne-plenilce/581528

 

ZELO PRIPOROČAM OGLED, predvsem za starše skupaj z otroki, od 12. leta dalje. Spletne spolne zlorabe se dogajajo tudi v Sloveniji, na osnovnih šolah (že dokazano) tudi v naši občini, zato je prav, da to poznamo in ustrezno izobrazimo sebe in svoje otroke.

 

Po filmu je bila tudi pogovorna oddaja s strokovnjaki, ki delujejo na področju preventive o nevarnostih na spletu ter s predstavniki državnih organov in institucij.

 

Kratek opis filma:

omenjeni dokumentarni film je nastal v češki produkciji. V filmu je predstavljena zgodba treh deklet osnovnošolske starosti, ki so bile nadlegovane s strani spolnih predatorjev po spletu tekom 10-dnevnega snemanja filma. Gre namreč za tri polnoletne češke igralke, ki so jih s pomočjo make-upa in oblačil preobrazili v 13-letnice. V snemalnem studiu so ustvarili tri dekliške sobe. Dekletom so ustvarili spletne profile, preko katerih so 10 dni komunicirale z osebami, ki so jih kontaktirale. Tekom 10-dnevnega snemanja je dekleta kontaktiralo čez 2000 moških, ki so jih na različne načine spolno nadlegovali. Z nekaterimi od njih so se dekleta celo dobila v živo, kar je tudi posneto in prikazano na filmu.

 

Ker gre za zelo aktualno problematiko spletnega nasilja in neodgovornega obnašanja na spletu, vam ogled res priporočam.

 

Lep pozdrav,

Tjaša Šlibar, svetovalna delavka, OŠ Artiče

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani