Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

 

Tehniški dnevi v novembru in decembru

December je tu, mi pa se še vedno šolamo na daljavo. A ne gre nam tako slabo in v tem času uspemo izvesti tudi tehniške dneve. Dva smo izvedli za učence od 6. do 9. razreda, prav danes pa petošolci pečejo piškote, izdelujejo okraske iz slanega testa ...

Izdelek iz odpadne embalaže

V sredo, 2. 12. 2020 smo imeli še en tehniški dan na daljavo. Zbudila sem se uro kasneje kot ponavadi, pojedla zajtrk, se uredila ter pričela z delom. Naša naloga je bila, da ustvarimo izdelek iz odpadne embalaže. Naredila sem dva izdelka. Ptičjo hišico ter smrečico. Izdelka sta po vseh nevšečnostih in preprekah izpadla odlično.

Za novinasrki krožek OŠ Artiče: Maruša Kodrič

 

 

Glasbila iz odpadnih materialov

Artiče – V osnovni šoli Artiče je bil 19. novembra organiziran tehniški dan na daljavo za vse učence od 6. do 9. razreda. Čeprav je koronavirus preprečil veliko načrtov, tudi šolskih dejavnostih, je tehniški dan v okolici doma potekal nemoteno. Ustvarjali so inštrumente iz naravnih materialov, ki so bili zelo različni. Učenci so bili nad izdelki zelo navdušeni, še bolj pa tudi učitelji. 

Ob tem L. K.: poroča: Zjutraj sem začela izdelovati glasbilo. Najprej sem poiskala bambusove palice in jih narezala na različne velikosti. Z vrvico sem jih zavezala na palico. Na koncu sem na palico ob straneh naredila 2 luknji in skozi njih sem dala vrv, ki sem jo uporabila zato, da lahko glasbilo nekam obesim.

Za novinarsko ekipo OŠ Artiče: Neja Reberšak in Lamija Kurspahić

 

 

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani