Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

Teden mobilnosti 2020

Na OŠ Artiče smo se odločili, da v tednu, v katerem obeležujemo Evropski teden mobilnosti, tudi mi prispevamo svoj glas in se pridružimo sloganu:  Migamo vse leto. Najbolj smo glasni med 16. in 22. septembrom. Enkrat na leto združimo moči in na glas pozovemo k spremembi mobilnostnih navad.

 

Tako smo v tednu med 14. in 18. 9. 2020 prihajali v šolo peš, s kolesi, del poti z avtobusom … in se v čim večjem številu izognili osebnim prevozom. Tudi šolski avtobusi so učence pripeljali samo do določene točke v Spodnji Pohanci ali Dečnem selu, od tam pa so v spremstvu učiteljev pot nadaljevali peš; tako vsako jutro od ponedeljka do petka. Zanimivo je, da so bili učenci dobre volje in se nad potjo sploh niso pritoževali, temveč so jo brez težav vsi opravili.

 

Zavedamo se, da to ni velik korak, ampak začeti je treba z majhnimi koraki in če bomo vsaj nekaj učencev uspeli prepričati, da v šolo tudi v prihodnje prihajajo peš, s kolesom ali avtobusom, bomo naredili veliko.

 

Novinarski krožek OŠ Artiče

 

 

 

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani