OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

Športni dan v WOOP-u in na Krki

V četrtek, 26. 9. 2019, so se učenci od 6. do 9. razreda odpravili na športni dan Izberi svoj šport, izbirali pa so lahko med obiskom trampolin parka WOOP v Ljubljani in veslanjem na Krki.

Najbrž ni treba razlagati, da je večina izbrala obisk trampolin parka, kajti to je še vedno zelo mamljiva oblika rekreacije za vse nadobudne mlade po telesu, mlajši po srcu pa se čutimo nekoliko manj spretne za tovrstne aktivnosti. 5 učencev pa je odšlo na veslanje.

 

V WOOP-u so najprej spoznali, katere nevarnosti prežijo na njih in kako se je treba v parku vesti, da poskrbijo za svojo varnost in varnost vseh drugih. Nato so si nadeli nogavičke, se razdelili v skupine in z mentorji odšli na postaje, kjer so lahko skakali, delali salte, metali na koš, se šli igro med dvema ognjema, skakali s stolpa, nabijali točke na elektronski plošči in še in še.

 

Dan je bil izjemno zanimiv, razdelili pa smo se v dve veliki skupini - prva je park doživela od 9.00 do 12.00, druga pa se je po trampolinskih poljanah podila med 12.00 in 15.00. Ker nas je bilo res veliko in ker smo želeli, da ni gneče in da ga res doživijo, kot se spodobi.

 

Pa kdaj v prihodnosti najbrž spet.

 

 

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani