OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

Dan šole Po starih šolskih poteh

V soboto, 21. 9. 2019, se je na šoli odvil letošnji dan šole, ki smo ga naslovili Po starih šolskih poteh.

 

Dan smo začeli ob 8.30, ko smo se z različnih točk našega šolskega okoliša peš podali proti šoli, kakor so nekdaj otroci hodili v šolo. 8 različno dolgih kolon iz Volčjega, Dečnih sel, Arnovih sel, Glogovega Broda, Zgornjega Obreža, Trebeža (2 izhodišči) in Spodnje Pohance se je različno dolgo v sončnem vremenu pomikalo proti šoli, kjer smo se vsi zbrali ob 9.30 in začeli z jutranjo telovadbo, ki jo je ob pomoči Luke Kinka vodil Rok Deržanič iz podjetja DR KInesio, s. p. 

Po jutranji telovadbi pa so se učenci skupaj s starši in razredničarko pomikali med različnimi zanimivimi točkami, kjer so spoznali različne načine, kako zdravo živeti in kako čim manj onesnaževati okolje s trajnostnimi oblikami mobilnosti. Pri tem so nam prijazno pomagali s predstavitvami zdravega načina prehranjevanja in nordijsko hojo iz ZD Brežice, predstavil se je tudi Sopotnik, Srečko Prah je učencem pokazal, kako zamenjati zračnico na kolesu, najbolj zanimivo pa jim je bilo, ko so lahko poizkusili električno kolo, nekateri pa so se preizkusili tudi v vožnji po poligonu, Gregor Zorko iz TPV je predstavil dva električna avtomobila, učenci Šolskega centra Krško-Sevnica pa, kako zamenjati gumo na kolesu. Veliko pozornosti je pritegnil tudi rešilec Urgentnega centra iz Brežic, kjer je prijazni reševalec učencem do potankosti natančno pokazal, kako poteka reševanje, sami pa so lahko postali ali reševalci ali ponesrečenci. V Prosvetnem domu pa je potekalo predavanje policista za najmlajše, kasneje pa se je z njimi še sprehodil po Artičah in pokazal na varno udeležbo v prometu, za nekoliko starejše pa je predavanje pripravil športnik Andrej Martinčič, ki je s svojimi podvigi očaral marsikaterega poslušalca.

 

Dan je bil res lep, napolnjen z energijo na vsakem koraku.

 

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani