PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo
 

OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si


Podelitev nagrad v Schwanenstadtu

V soboto, 22. 9. 2018, se je 7 zdaj že šestošolcev odpravilo na podelitev nagrad za literarne dosežke v precej oddaljeni avstrijski Schwanenstadt.

 

Nadarjeni učenci lanskega 5. razreda na OŠ Artiče smo se marca prijavili na 16. mednarodni natečaj za najboljšo otroško in mladinsko knjigo 2018 mestne občine Schwanenstadt v Gornji Avstriji.

Mesto Schwanenstadt skupaj z občinama Bordano in Sacile ter študijskim centrom iz Trsta in Univerzo v Salzburgu že od leta 1997 razpisuje mednarodni natečaj za najboljšo otroško in mladinsko knjigo pod naslovom Na krilih metulja in laboda. Zadnja leta so k sodelovanju povabili tudi Slovenijo.

Maruša Kodrič, Mihael Ivanović in Pika Zbašnik z mentorico Jano Kovačič in Maja Lakner, Ana Binter, Ana Molan ter Živa Bostele z mentorico Janjo Omerzu smo se na natečaj takoj prijavili in začeli pridno pisati in ilustrirati.

Trdo smo garali in tik pred zdajci oddali knjigi. Mihael, Maruša in Pika smo napisali knjigo z naslovom: Hvala, ker si,  Živa, Maja in obe Ani knjigo z naslovom: Emelie in čarobna torba.

Knjige smo odposlali in začeli nestrpno čakati na rezultate. Začetek julija so prišli rezultati in izvedeli smo, da smo s knjigo z naslovom »Hvala, ker si« dosegli 2. nagrado in s knjigo »Emelie in čarobna torba« posebno nagrado žirije.

Nagrad smo se razveselili vsi in komaj čakali na podelitev, ki se je odvila v soboto, 22. septembra v Schwanenstadtu.

Zgodaj zjutraj smo se s starši in mentorico Jano Kovačič odpeljali proti Gornji Avstriji. V Schwanenstadt smo prispeli malo prej, zato smo si ogledali to čudovito mestece in vsa druga nagrajena dela. Okoli 16.00 se je začela podelitev nagrad. Prevladovala so dela slovenskih avtorjev, nekaj pa jih je bilo tudi iz Italije in Avstrije. Dobili smo manjšo denarno nagrado ter priznanje.

Še enkrat bi se zahvalili OŠ Artiče, SMAR-TEAM za izdelavo čudovitih knjig , INTEGRAL BREBUS Brežice za prevoz do Schwanenstadta, Občini Brežice ter seveda Jani Kovačič in Janji Omerzu za trud in vzpodbujanje pri projektu.

                                                                                                    

                                                                                                                                      Maruša Kodrič, 6. a-razred OŠ Artiče

 

 

O tem si lahko preberete tudi na https://www.posavskiobzornik.si/mladi-posavci-porocajo/artiski-ucenci-na-podelitvi-nagrad-v-avstriji 

 

Uspehi v šoli

LOGIČNA POŠAST, DRŽAVNO TEKMOVANJE

V soboto, 19. maja 2018, se je 20 učencev od prvega do osmega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

NEJC ODLIČEN NA DRŽAVNEM PRVENSTVU V SMUČANJU

V torek, 20. 3. 2018, se je ekipa OŠ Artiče udeležila državnega prvenstva v smučanju.

Več

NIK AŠIČ PRVI NA LJUBLJANA OPEN

V soboto, 10. 3. 2018, je v Ljubljani potekal mladinski šahovski turnir Lars & Sven Ljubljana Open 2018.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani