PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo
 

OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si


DOGODKI OB ZAKLJUČKU BRALNIH DEJAVNOSTI

V maju so v zvezi z branjem na naši šoli potekali kar 4 dogodki.

 

 

V torek, 15. 5. 2018, nas je ob zaključku tekmovanja za bralno značko obiskal znan slovenski komik in prevajalec Boštjan Gorenc – Pižama. Učence je popeljal v čudoviti svet slovenske in tuje književnosti na malo drugačen način. Zelo jih je navdušil, kar dokazuje dejstvo, da so knjige, katerih avtor oz. prevajalec je, »izginile« s polic šolske knjižnice. Pižama je vsem bralcem ob koncu prireditve podelil priznanja z željo, da ostanejo zvesti knjigam tudi v prihodnje.

 

V istem tednu so učenci sedmega razreda v okviru projekta Noč branja prespali v šoli. Osrednja tema dogodka je bila knjiga Čudo, ki jo je prevedel Pižama. Učenci so si ogledali film, posnet po tej literarni predlogi in nato filmsko upodobitev primerjali s knjižno različico. Spoznali so še knjigo, ki je nastala za knjižno uspešnico Čudo in predstavlja drug vidik iste zgodbe, Julian. Po vseh teh dejavnostih za spanje resnično ni ostalo prav veliko časa.

 

Zadnji dan maja se je v Artiče pripeljal bibliobus, ki deluje pod okriljem Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto. Mlajše učence je navdušil knjižni junak Nodi, starejši pa so imeli možnost pobrskati med knjigami potujoče knjižnice – kar okoli 7 000 jih je – in izbrati predloge novih naslovov za šolsko knjižnico.

 

1. junija 2018 so se zlati bralci, učenci, ki so vseh 9 let osnovnošolskega izobraževanja prejeli priznanje za osvojeno bralno značko, v Cankarjevem domu udeležili zaključne prireditve za zlate bralce. Prireditev je povezoval nam že dobro znani Pižama, učencem pa je veliko bralnih užitkov tudi med počitnicami zaželel častni pokrovitelj prireditve, slovenski predsednik Borut Pahor.

 

Utrinke iz vseh dogodkov si lahko ogledate na spodnji povezavi.

 

 

https://www.osartice.si/galerija/galerija-sola/1472-bralne-dejavnosti.html

Uspehi v šoli

KATARINA USPEŠNA NA DRŽAVNEM PRVENSTVU V BADMINTONU

V sredo, 13. 3. 2019, je na Mirni potekalo državno prvenstvo v badmintonu za osnovne šole.

Več

MLADI ŠAHISTI PRVI NA PODROČNEM PRVENSTVU

V soboto, 9. 3. 2019, je v Sevnici potekalo Področno prvenstvo osnovnih šol v šahu.

Več

Področno prvenstvo v smučanju, Golte 2019

V četrtek, 31. 1. 2019, je na Golteh potekalo področno prvenstvo v smučanju, kjer so se naši učenci ovenčali s kopico medalj.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani