PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo

 

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si


Podelitev Dalmatinovih priznanj 2017

V četrtek, 26. 10. 2017, je potekala podelitev priznanj ustvarjalcem na natečaju Na obisku pri Juriju Dalmatinu.

Slovensko protestantsko društvo, podružnica Posavje, že 10 let vsako jesen organizira literarno-likovni natečaj Na obisku pri Juriju Dalmatinu. Ker prav v teh dneh obeležujemo 500 let protestantizma (namreč 31. 10. 1517 je Marthin Luther, začetnik protestantizma, na vrata wittenberške cerkve obesil 95 tez, s katerimi je zahteval prenovo takratne cerkve in s tem revolucionarno posegel v takratno cerkveno in kulturno dogajanje na nemškem in posledično tudi pri nas) in 470 let, od kar se je rodil Jurij Dalmatin, je bila tokratna podelitev še posebej slovesna.

 

Na osrednji prireditvi občine Krško v Kulturnem domu, kjer so nastopili simfonični orkester GŠ Krško, "znani" Krčani in učenci OŠ Jurija Dalmatina Krško, slavnostna govornica pa je bila Melita Zemljak Jontez, so podelili tudi priznanja najboljšim likovnim in literarnim izdelkom, ki so letos prispeli na natečaj.

 

Z naše šole so v literarnem delu sodelovali Manca Petan, Iza Žičkar in Maj V. Tanšek, v likovnem pa Luka Kukovica in Maj V. Tanšek z enim izdelkom ter Laura Medved in Iza Žičkar z drugim skupinskim delom. Posebno priznanje je prejela Iza za literarni spis in skupaj z Lauro tudi za likovni izdelek, 

 

Nagrajen likovni izdelek si lahko ogledate spodaj.

 

 

 

 

 

 

Uspehi v šoli

REZULTATI TEKMOVANJ V BADMINTONU IN NAMIZNEM TENISU

V mesecu januarju sta se Nikolaj in Katarina Kevo, ljubitelja loparjev in lahkih žogic, udeležila tekmovanj v namiznem tenisu in badmintonu.

Več

NIK AŠIČ DRUGI NA ČLANSKEM ŠAHOVSKEM TEKMOVANJU

V Mladinskem centru Brežice je v soboto, 27. 1. 2018, potekalo člansko šahovsko tekmovanje "Rokvič in Volčanšek memorial".

Več

Uspeh rokometašic

V četrtek, 11. 1. 2018, so se naše starejše deklice pomerile na področnem prvenstvu v rokometu v Brežicah. Odlično so se odrezale in se uvrstile v četrtfinale. Držimo pesti!!!!

Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani