Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

 

 

GRADIVA ZA ŠOLSKO LETO 2021/2022

GEOGRAFSKA LEGA

 

 

www.slovenija.si

 

   

 

Artiče ležijo ob regionalni cesti Brežice—Krško, približno na polovici poti. Za natančni zemljevid klikni na spodnjo ikono. To je majhna vasica na gričku z nadmorsko višino 223 m. Od tu je lep pogled na KrškoBrežiško polje z Gorjanci na južni strani in Orlico na severu. 

Na okoliških kmetijskih površinah je veliko polj, sadovnjakov in vinogradov.

 

 

Šolski okoliš

 

V okoliš OŠ Artiče sodijo naslednja naselja:

Artiče, Dečno selo, Glogov Brod, Arnovo selo, Spodnja Pohanca, Trebež, Dolenja vas pri Artičah, Zgornji Obrež, del Gornjega Lenarta, Sromlje, Curnovec, Volčje, Oklukova Gora, Zgornja Pohanca, Silovec, Pečice, Križe.

 

 

Uspehi v šoli

Področno iz atletike 2019

Konec maja, v torek, 28. maja 2019, je na atletskem stadionu v Brežicah potekalo področno prvenstvo iz atletike, ki so se ga udeležile tri naše učenke: Vita Rožman, Lucija Pernišek in Lara Zorko. Najuspešnejša je bila Vita Rožman, ki je osvojila drugo mesto v teku na 100 m.

Več

LOGIČNA POŠAST 2019, DRŽAVNO TEKMOVANJE

soboto, 21. maja 2019, se je 21 učencev od prvega do devetega razreda udeležilo državnega tekmovanja iz logike Logična pošast v organizaciji društva Mathema.

Več

Nogometaši občinski prvaki

V ponedeljek in sredo, 6. 5. in 8. 5. 2019, je potekalo občinsko prvenstvo v nogometu za mlajše dečke.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani