Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

 

 

GRADIVA ZA ŠOLSKO LETO 2021/2022

ZAKLJUČEK TRETJEGA TEDNA ŠOLANJA NA DALJAVO

Spoštovani starši!

 

 

Smo že zaključili tretji teden šolanja na daljavo.

 

Vsak po svoje smo se verjetno že ujeli v nek utečen ritem. Mlajši otroci najbrž z vašo pomočjo rešujejo šolske obveznosti, starejši pa dokazujejo, da so pri svojem delu povsem samostojni.

 

Zavedamo se velike odgovornosti in zahtevnosti tega procesa. Kaže, da s 1. majem verjetno še vedno ne bomo šli v šolo. Lahko se zgodi, da bo tak način dela potekal do konca šolskega leta.

Država je uzakonila učenje na daljavo. To pomeni, da je tako šolanje za vse učence obvezno in da morajo sodelovati. Tega se morajo zavedati.

 

Zato vas prosimo tako za vzpodbudo kot zahtevo do svojih otrok, da delo opravijo. Ob tem vas prosimo, da nam sporočate težave, ki nastajajo, težave z razumevanjem snovi, nalog. Učitelji bodo pomagali, kolikor bodo lahko. Veseli pa bomo tudi kakšne lepe povratne informacije, ker, verjemite, tudi za učitelje je to nova situacija, ki zahteva izredno veliko dela, učenja, prilagajanja …

 

Na daljavo bomo opravili tudi preostale naravoslovne, tehniške, športne in kulturne dneve. Učenci bodo o tem obveščeni sproti.

Zavedamo se, da vsi učenci nimajo enakih možnosti za učenje na daljavo. Tudi učitelji se sproti učijo in poskušajo najti različne rešitve – vse z namenom, da bi bilo delo olajšano predvsem za učence in da bi bili pri delu samostojni. Država  poziva, da če imate kakršne koli težave z opremo, internetno povezavo, da to poveste, sporočite in poskušali bomo najti rešitev. Pomagali bomo, kolikor se bo le dalo. Do sedaj smo pomagali 6 družinam z računalniško opremo. Pristojne za internetne povezave, med njimi tudi župana občine Brežice, pa smo opozorili, da imamo signale na nekaterih območjih izredno slabe ali pa jih sploh ni.

 

Petek, 10. 4. 2020, je za učence pouka prost dan. Tako smo načrtovali že v šolskem koledarju za to šolsko leto. Ta petek smo oddelali v soboto, 21. 9. 2020, ko smo izvedli Dan šole.

 

 

Lep pozdrav, ostanite doma in bodite predvsem zdravi!

 

Ravnateljica Vesna Bogovič

Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani