Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

 

 

GRADIVA ZA ŠOLSKO LETO 2021/2022

OD PONEDELJKA POUK NA DALJAVO

Spoštovani starši.

 

Od ponedeljka, 16. 3. 2020, bodo vse šole v Sloveniji zaprte. Razlog za ta ukrep je preprečevanje širjenja koronavirusa v Sloveniji. Ta ukrep bo trajal predvidoma dva tedna.

O morebitni spremembi glede trajanja vas bomo pravočasno obvestili.

 

Gre za preventivni ukrep, ki bo gotovo prispeval k zmanjšanju števila okužb. Prav je, da so učenci (in starši) tudi v času, ko bodo doma, previdni in da vse preventivne ukrepe glede higiene dosledno upoštevate. Ti ukrepi so zapisani na spletni strani šole. Učencem smo ukrepe v šoli zelo podrobno predstavili in jim odsvetovali zadrževanje na lokacijah, kjer je veliko ljudi. Namesto v trgovskih centrih in na podobnih lokacijah naj se učenci zadržujejo doma ali še bolje, na svežem zraku. Trenutna situacija zahteva odgovorno ravnanje vseh ljudi in samozaščitno delovanje vsakega od nas je zelo pomembno. Za svoje zdravje lahko največ naredimo sami.

 

V času zaprtja šol bodo imeli učenci pouk na daljavo, ki bo potekal prek spleta in telefona tudi s pomočjo vas, staršev. Učenci so že in še bodo dobili zadolžitve, ki jih bodo morali doma rešiti v zvezek, na učni list ali pa v e- obliki. Za mlajše učence bodo navodila prek elektronske pošte dobili starši. Po vrnitvi v šolo bodo učitelji opravljeno delo pregledali ali pa bodo povratne informacije dajali sproti.

 

Pouk na daljavo je pomemben, saj bi sicer morali poleti med počitnicami ali ob sobotah zamujeni pouk nadoknaditi. Zato vas prosim za odgovoren pristop k delu, za vzpodbudo svojemu otroku in tudi nadzor. Po vrnitvi v šolo bomo 1 uro namenili pregledu opravljenega dela in ponovitvi usvojenega znanja.

Glede že napovedanih ocenjevanj znanja in ocenjevanj nasploh bomo načrt pripravili, ko se vrnemo nazaj k pouku, zato učencem ni treba skrbeti, kaj bo z ocenami. Vse starše pa prosimo, da poskrbite za to, da bodo otroci naloge res vsak dan sproti opravili. Učenci bodo imeli doma veliko časa in škoda bi bilo, da ga ne bi izkoristili za šolsko delo.

 

Spremljajte tudi našo spletno stran, kjer bomo sproti objavljali novosti.

 

Pazite na svoje zdravje in upajmo, da kmalu – nasvidenje. 

 

 

 

Lep pozdrav

 

Vodstvo šole

Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani