Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

 

 

GRADIVA ZA ŠOLSKO LETO 2021/2022

SRČKOV TEK ZA ZDRAVO SRCE

V torek, 8. 06. 2021, so v vrtec vsi otroci prišli športno oblečeni. Čakal jih je namreč srčkov tek, ki smo ga organizirali na travnatem igrišču ob šoli, kjer se vedno z veseljem igramo in telovadimo.

 

Po zajtrku so se v vzdržljivostnem teku najprej preizkusili najstarejši otroci iz skupine Kapljice. Skupaj s Srčkom, ki jim je pred startom pojasnil, zakaj je tek dober za naše zdravje, so pretekli cele tri kroge in ob spodbudi vzgojiteljic vsi uspešno pritekli na cilj. 

 

 

Za njimi so na start nestrpno čakali mlajši Gumbki. Tudi z njimi se je v tek pognal Srček in da pot ni bila preveč naporna, so jih ob progi čakale in spodbujale živali iz kartona; otroci so gibalno uprizarjali medveda, žabo in zajčka. Nato pa hitro stekli v cilj, kjer sta jih pričakali njuni vzgojiteljici.

 

 

Sončki zelo radi tekajo in se igrajo gibalne igre, zato so se veselili tudi današnje preizkušnje. Srčku so povedali, da bodo dali vse od sebe, da  uspešno pritečejo na cilj. Na znak vzgojiteljice so se pognali v dir in hitro pretekli prvi krog. Sledil je še drugi, pri tretjem pa so s spodbujanjem drug drugega pokazali timski duh in uspešno pretekli tudi tega.

 

 

Zadnji so bil na vrsti Ringarajčki. Tudi oni so komaj čakali, da se preizkusijo v vzdržljivosti. S Srčkom so odtekli dva cela kroga. Vzgojiteljici sta jih spodbujali ob progi in bili še posebej presenečeni, kako uspešne so bile v teku punce. Niso se predale in so sledile fantom, ki so prvi pritekli v cilj.

 

 

Izrazi zadovoljstva in nasmehi do ušes so dali vedeti, da je vsak od njih zmagovalec . Da se ne predaš in vztrajaš do konca, tudi ko je težko.

Zato so si vsi udeleženci Srčkovega teka prislužili posebne medalje, ki so jih ponosno nosili okoli vratu.

 

Verjamemo, da smo naredili veliko dobrega za naše zdravje in srce, poleg tega pa se družili s prijatelji in se zabavali.

 

Bravo, otroci! Se še kdaj srečamo in gibamo skupaj!

Vaš Srček

 


Zapisala: vzg. Sonja Cizel

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT GOZDNA IGRALNICA

Projekt GOZDNA IGRALNICA bomo v šolskem letu 2020/2021 izvajale kot nov projekt, v sklopu Mreže gozdnih vrtcev Slovenije.

Več

PROJEKT Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V letošnjem šolskem letu, letu 2020/2021 nadaljujemo z projektom  Z GIBANJEM DO ZDRAVJA v povezavi z športnim programom MALI SONČEK.

Več

PROJEKT: ZDRAVJE V VRTCU

V letošnjem šolskem letu 2020/2021 bomo že drugo leto izvajali projekt, v katerega so zajeta različna področja.  Rdeča nit skozi to šolsko leto projekta Zdravje v vrtcu, ki ga podpira NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE) je POČUTIM SE DOBRO 2.

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

SRČKOV TEK ZA ZDRAVO SRCE

V torek, 8. 06. 2021, so v vrtec vsi otroci prišli športno oblečeni. Čakal jih je namreč srčkov tek, ki smo ga organizirali na travnatem igrišču ob šoli, kjer se vedno z veseljem igramo in telovadimo.

Več

Obeležili smo svetovni dan čebel

20. 5. 2021 smo v našem vrtcu obeležili 4. svetovni dan čebel in v ta namen smo ustvarjali na temo čebelic in medse povabili čebelarja.

Več

OBISK POMLADNE VILE

Letošnja pomladna vila je otroke vrtcu obiskala v času, ko se je le-ta že nadvse bohotila po okoliških gozdovih in travnikih...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani