Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

 

RINGARAJČKI V OKTOBRU

V skupini Ringarajčki smo se tokrat podali v raziskovanje jeseni in njenih darov, saj je letošnjo jesen narava bogato obdarila s svojimi plodovi, razkošnimi barvami, odpadlim listjem,...

 

Pa začnimo od začetka...

Ob tednu otroka, je po počitnicah prihlačal v igralnico naš medo Jaka, ki je že zelo pogrešal Ringarajčke. Vendar pa ni prišel sam. S sabo je pripeljal še palčka Bralčka, da nam bo pomagal pri prebiranju knjig, učenju vljudnostnih izrazov, lepega vedenja, medsebojnega prijateljstva,..

Zdaj smo res že pravi prijatelji, bogatejši pri nudenju pomoči, a nam ne smete nič zameriti, če kdaj ušpičimo kakšno lumparijo Laughing.

 

 

Lumpasto navihani in razigrani smo že navsezgodaj zjutraj. Preplešemo od Afrike do Slovenije in se ustavimo v Artičah. Prelevimo se v gozdne živali in ker v našem Banovem gozdu srečamo le hrošče, mravljice, žabe, gosenice, polže, smo bili sila navdušeni, ko smo lahko od blizu videli in božali lesno sovo, ki so jo otroci iz skupine Kapljice spustili v naravo. Ne samo sovo, tudi ježa smo imeli v igralnici in ga občudovali. Ali ste vedeli, da prav z užitkom je kuhano jajce? Ne? Tudi mi nismo. Vemo pa, da obožuje sladke hruške, jabolka in še marsikaj. 

 

 

Obiskala nas je tudi teta Jesen v gozdu, kamor hodimo po svež zrak, opazovati drevesa, potujemo z našo ladjo na ribolov, si privoščimo počitek in zares doživljamo pravo jesen.

 

 

 

 

Jesen pa smo pričarali tudi v igralnici; se igrali z jesenskimi plodovi, slikali, gibalno uprizarjali jesenske liste v vetru, izdelali "čarobne" palice,...

 

 

 

Naj vam povemo, da smo res spoznavali zanimive stvari, se igrali v naravi in z naravo, hodili na sprehode in predvsem vsakodnevno uživali.

Po jesenskih počitnicah, pa upamo, da se vidimo in raziskujemo naprej. Seveda, če nas teta Korona in stric Covid ne bosta spet zadržala doma.

 

 

 

Za RINGARAJČKE zapisala vzg. Tanja Mežič

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT GOZDNA IGRALNICA

Projekt GOZDNA IGRALNICA bomo v šolskem letu 2020/2021 izvajale kot nov projekt, v sklopu Mreže gozdnih vrtcev Slovenije.

Več

PROJEKT Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V letošnjem šolskem letu, letu 2020/2021 nadaljujemo z projektom  Z GIBANJEM DO ZDRAVJA v povezavi z športnim programom MALI SONČEK.

Več

PROJEKT: ZDRAVJE V VRTCU

V letošnjem šolskem letu 2020/2021 bomo že drugo leto izvajali projekt, v katerega so zajeta različna področja.  Rdeča nit skozi to šolsko leto projekta Zdravje v vrtcu, ki ga podpira NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE) je POČUTIM SE DOBRO 2.

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

RINGARAJČKI V OKTOBRU

V skupini Ringarajčki smo se tokrat podali v raziskovanje jeseni in njenih darov, saj je letošnjo jesen narava bogato obdarila s svojimi plodovi, razkošnimi barvami, odpadlim listjem,...

Več

MESEC OKTOBER V SKUPINI SONČKI

Oktober pri Sončkih je bil zelo bogat z dejavnostmi tako, kot je pisana JESEN s svojimi škrlatnimi barvami...

Več

OKTOBRSKE KAPLJICE

Gozdne Kapljice so imele tokrat pa res veliko dela - pospremili so v gozd sovo, ježa, preplezali skoraj vsa drevesa in tudi šivati so se naučili...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani