Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

OB TEDNU OTROKA

Od 5. do 11. oktobra smo obeležili TEDEN OTROKA; njegova vsebina se je letos povezovala s Telefonom za otroke in mladostnike, ki praznuje 30 let, zato je bila tema tedna otroka tokrat slogan telefona TOM: ODGOVOR JE POGOVOR.

 

Tudi v našem vrtcu smo ga obeležili, predvsem z prihodom maskot po skupinah, s prihodom Palčka Bralčka, različnimi aktivnostmi v igralnicah, veliko smo se pogovarjali - kako se počutimo, kaj si želimo, kakšna pravila moramo upoštevati, se spomnili vljudnostnih izrazov,... Vsak dan pa smo se šli pogovarjati z našimi gozdnimi prijatelji, se povezali z gozdno energijo in uživali v naravi.

 

Otroke so razveselile z obiskom maskote, ki bojo potovale k družinam v skladu z NIJZ. Ponovno so se otrokom pridružile Kapljica, Žogica, Gumbek, medo Jaka, Muca Copatarica je otroke pričakala kar v gozdu in knjižni molj, palček Bralček.

 

 

 

 

Najmlajše Žogice so prebirale slikanice, se podali v svet bibarij, vzgojiteljici sta Gumbkom pripravili lutkovno igrico o Razbiti buči, slikali so s čopiči, se veliko pogovarjali, peli, plesali,... 

Ringarajčki so si izdelali verigo prijateljstva, se pogovarjali o čustvih, Sončki so zaplesali ob zabavni košari in si ogledali predstavitev nogometa od nogometnega kluba Petelinčki.

A veste kaj pa je največje veselje otrok ob deževnem dnevu?

Seveda! Skakanje po lužah...

 

  

 

 

 Najstarejši otroci iz skupine Kapljice, pa so obeležili svetovni dan živali (4. oktober) in tako v naravo spustili lesno sovo, katero so oskrbeli v zavetišču za prostoživeče živali v Muti na Koroškem. Sova bo zagotovo našla svoj drugi dom, otroci pa nepopisno zadovoljstvo.

 

 

Zapisala: vzg. Tanja Mežič

 

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: ZDRAVJE V VRTCU

V šolskem letu 2019/2020 začenjamo z novim nacionalnim projektom ZDRAVJE V VRTCU v sklopu NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE)

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

PROJEKT: RINGARAJČEK BRALČEK

Tudi v šolskem letu 2019/2020 bomo izvajali Bralni projekt: RINGARAJČEK BRALČEK - razvijanje zgodnje pismenosti skozi igro

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

OKTOBRSKE KAPLJICE

Gozdne Kapljice so imele tokrat pa res veliko dela - pospremili so v gozd sovo, ježa, preplezali skoraj vsa drevesa in tudi šivati so se naučili...

Več

GUMBKI IN MALI ZAKLADI

Ste že opazili "gosenico", ki se vsak dan odpravi v Banov gozd? To smo mi, Gumbki..

Več

JESENSKO OBARVAN OKTOBER PRI ŽOGICAH

Najmlajši vrtičkarji so že dodobra spoznali novo okolje, kamor se hodijo vsakodnevno igrati in raziskovati. Ja, to je vrtec. Naj se vam kar sami predstavimo..

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani