PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo
 

OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

POMLAD PRI RINGARAJČKIH

Ringarajčki  z majhnimi koraki veselo in poskočno ustvarjajo njihov vsakdan v vrtcu...

Takoj po zajtrku že urno stečemo v umivalnico, si pripravimo vsak svojo kahlico in potem veselo na delo. Zvok kitare nam popestri petje otroških pesmi in ne boste verjeli, nekaterim gre petje že zelo dobro. Sploh kadar lahko s svojimi prsti, rokami in nogami gibalno pokažemo vsebino pesmi. O, to nam je v veselje, saj takrat naši prikupni nasmeški napolnijo celoten prostor. Tudi kratka srečanja na blazini so prijetna. Ne pozabimo tudi na naš zdrav način življenja in zato na blazini razgibamo naše telo. Potem pa nas čakajo naše igrače, spontana  igra po kotičkih  in zanimive dejavnosti, kjer nas spodbuja vzgojiteljica.

 

V tem mesecu smo kreativno ustvarjali  in raziskovali z barvami, peskom, zemljo,  preizkušali se v striženju s škarjami, gnetli plastelin in se poigrali z odtisi plastenk. Sicer pa je naša koncentracija že nekoliko daljša, še vedno smo pridni kot mravljice in vedno se nam kam mudi. Sedaj smo tukaj, potem spet tam a tako začne se prav vsak naš dan…Zadnje čase pa se veselo preizkušamo tudi v miselnih igrah, kjer na različne načine razvrščamo predmete in naravni material. Ker smo še majhni  se učimo tudi deliti igrače, počakati na vrsto, sodelovati z drugimi, a za vse to potrebujemo svoj čas.

 

 

 

Na vrhu artiškega hribčka že diši po pomladi. Zato se večkrat odpravimo tudi na sprehod, kjer nas pot popelje do gozda. Tu se počutimo še bolj svobodno, postanemo pravi raziskovalci Banove hoste, kjer občudujemo vsak list, mah ali vejico, ki jo opazimo na svoji poti. Tudi ptičje petje slišimo in čutimo veter, ki se poigrava z našimi lasmi. V svoje lončke zbiramo zaklade gozda, opazimo mravljico na deblu, poigravamo se s suhim listjem, za sabo vlečemo večjo vejo in se z njo pogovarjamo.  Mimogrede pokukamo tudi v bližnjo mlako, če so se prebivalke žabe že prebudile. Na poti nazaj v vrtec nas za ograjo pričaka tudi velik čuvaj hiše in kokoške, ki radovedno skačejo po dvorišču. Tako si urimo naš sluh in vid, saj opazimo in slišimo prav vse okoli nas. Včasih med potjo tudi kaj zapojemo, da nam čas hitreje mine.

 

 

 

 

Raziskovanje preko igre je naše delo in veselimo se vsakega dne, ko skupaj korakamo  novim dogodivščinam nasproti.

 

Vaši Ringarajčki

 

zapisala vzgojiteljica: Nataša Petelinc

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2019/2020 začenjamo z novim nacionalnim projektom ZDRAVJE V VRTCU v sklopu NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE)

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

KOSTANJEV PIKNIK S POHODOM

Sončna jesen nam je v sredo, 16. 10. 2019 postregla s prav toplimi žarki, tako da smo se z še večjim elanom odpravili na pohod po Banovem gozdu. 

Več

OBISK GASILCEV PGD SP. POHANCA

Mesec oktober je mesec požarne varnosti in v ta namen, smo v vrtec povabili gasilce iz PGD Sp. Pohanca.

Več

TEDEN OTROKA V VRTCU RINGARAJA

V ponedeljek, 7. oktobra 2019,se je pričel Teden otroka. Letos na temo Naše pravice.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani