PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo
 

OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si


OBISK PISATELJICE ALEKSANDRE PINTERIČ

Kdo sploh je ta gospa, smo se spraševali že dolgo pred njenim obiskom? Ugotovili smo, da je že pred leti napisala čudovito slikanico z naslovom Veliki nemarni škornji, ki je že takrat otroke popolnoma prevzela.

 

In tudi nas je.

Čisto smo »obsedeni« s temi škornji, ki smetijo vsepovsod okoli nas. Zato smo tudi mi začeli prebirati zgodbo in spoznavati svet gobic, škratkov in živali v gozdu, ki se spopadajo z nemarnimi škornji, ki jim smetijo domek.

 

Koliko smeti naenkrat vidimo in se jezimo nad tem skrivnostnežem. Razmišljamo, kako bi ga ugnali, mu nastavljamo pasti,kuhamo strupene juhe v starih štorih, še celo škornje smo mu ukradli, a nič ne zaleže. Kar naprej in naprej meče smeti . Mi jih sicer pobiramo za njim, a zavedamo se, da je to le kratkotrajna rešitev in da je skrajni čas, da nekaj ukrenemo.

 

Pa smo se spomnili, da bi povabili kar avtorico slikanice o nemarnih škornjih, morda pa nam bo ona kaj več povedala. Nestrpno smo jo čakali in se pripravljali na njen obisk. Pripravili smo vprašanja zanjo, izdelali svojo knjigo, plakat, pripravili gozdni kotiček v igralnici, si naredili gobje klobuke za rajanje z njo, peli pesmice o gobah in………končno smo jo dočakali.

 

Ko je vstopila, so nam kar srčki zastali. Najprej smo bili nekoliko zadržani, potem pa so se nam jezički razvezali in vsi hkrati smo ji hiteli pripovedovat o svojih izkušnjah s škornji, tako da ne vemo, koliko nas je razumela. Da smo se malo umirili, smo morali svojo energijo sprostiti v rajanju ob pesmici SVET JE PISAN LEP BOGAT. Ples in gibanje sta nas umirila, tako da smo ji lahko  prisluhnili, kako je nastala ideja o slikanici VELIKI NEMARNI ŠKORNJI, nato pa smo se morali poslovit. Rešitve sicer nima niti Aleksandra , obljubili pa smo ji, da jo bomo sproti obveščali, kako bomo ugnali te nemarneže.

  

Za slovo pa nam je postavila eno super vprašanje za razmišljanje in sicer: » Kaj pa boste naredili z Nemarnimi škornji, ko jih boste našli?«

 

 

Aleksandri se iz srca zahvaljujemo, da si je med svojim oddihom v Sloveniji vzela urico časa za nas in se že veselimo, ko ji bomo poročali, kako smo rešili izziv, ki nam ga je postavila s svojim vprašanjem.

 

 

Zapisala: vzg. Ruth Gramec

 

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2016/2017 nadaljujemo z projektom Z GIBANJEM DO ZDRAVJA, v povezavi s športnim programom MALI SONČEK.

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

BALONČKI NA PODELITVI OB ZAKLJUČKU EKO PROJEKTA

V mesecu februarju, ko smo Balončki raziskovali vesolje, smo v sklopu Eko projekta ustvarili tudi vesoljsko plovilo prihodnosti.. 

Več

KAKO SMO PREŽIVELI MESEC APRIL PRI ŽOGICAH

Otroci oddelka Žogice smo skupaj z vzgojiteljicama mesec april začeli ''vrtnarsko''...

Več

DOGODIVŠČINE PRI BALONČKIH

Radovedni Balončki - jih poznate?  Ker nas je zanimalo, kaj se skriva nad oblaki, smo se odločili, da malce raziščemo neskončno vesolje...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani