PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo
 

OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si


Teden otroka v našem vrtcu

Letošnji teden otroka je potekal od 1. do 7.10.2018. Osrednja tema je bila PROSTI ČAS, ki ga v današnjem času otrokom kar primanjkuje ob pestrem tempu vsakdanjika družine.

Teden otroka temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otrok, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov, Mednarodna zveza za  varstvo otrok in Mednarodni fond za pomoč otrokom Unicef, pa sta od leta 1957 skrbela za obeleževanje tega dne. Po priporočilih ZN se Svetovni dan otroka praznuje prvi ponedeljek oktobra.

 

V našem vrtcu Ringaraja smo se v tednu otroka predvsem družili med sabo, tako otroci kot vzgojiteljice iz vseh skupin. Veliko, res veliko časa smo namenili prosti igri v igralnici in zunaj na igrišču, obiskovali smo našo preljubo Banovo hosto, kjer smo ugotovili, da je Teta Jesen že pridno obarvala drevesne listke. Namenili smo se na sprehode v okolico Artič, praznovali rojstne dni otrok, vrnile so se naše maskote v skupinah - dobrodošle gosenica Tinka, Kapljica, Sonček, Želodko in medvedek Jaka.

Za posladek pa smo še gostili čarodeja Andreja.

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2016/2017 nadaljujemo z projektom Z GIBANJEM DO ZDRAVJA, v povezavi s športnim programom MALI SONČEK.

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

KU-KUC GLEDALIŠČE Z MAŠO IN MEDVEDOM

V sklopu lutkovnega abonmaja, smo v letošnje leto medse povabile Gledališče KU-KUC, z igrano predstavo MEDVEDJA SIMFONIJA.

Več

SVETOVNI DAN HRANE

Svetovni dan hrane se praznuje vsako leto, letos 16. oktobra 2018.

Več

OBISK PISATELJICE ALEKSANDRE PINTERIČ

Kdo sploh je ta gospa, smo se spraševali že dolgo pred njenim obiskom? Ugotovili smo, da je že pred leti napisala čudovito slikanico z naslovom Veliki nemarni škornji, ki je že takrat otroke popolnoma prevzela.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani