OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

PALČKOV ORIENTACIJSKI POHOD

Smerokazi na deblih, pisani nahrbtniki na ramenih otrok in drevesa, ki so že ob vstopu v gozd nekako obljubljala pravo malo pustolovščino … Vse to je zaznamovalo PALČKOV ORIENTACIJSKI POHOD po Banovi hosti.

Sončni žarki so le s težavo prodirali skozi košate krošnje, medtem ko smo si mi pozorno ogledovali drevesa in upali, da uzremo smerokaz in se tako prepričamo, da smo na pravi poti. Najprej nam jo je prekrižala mreža GOZDNEGA PAJKA, ki jo je bilo potrebno prestopiti, ne da bi se je pri tem dotaknili, ker nas bi sicer menda močno peklo po telesu. Sledilo je iskanje treh različnih drevesnih listov, pa štetje rok in korakov, potrebnih za objem enega izmed dreves oziroma določitev razdalje med dvema drevesoma in sklenitev kroga okoli bukve… Kako prijetno je bilo prisluhniti gozdu! 

 

 

Ustvarili smo tudi odtise lubja in nazadnje še  GOZDNEGA MOŽA z bujnimi lasmi iz praproti. Bili smo prava delovna ekipa, v kateri je vladal ekipni duh in malce že tudi misel na tisto, kar nas je čakalo v nadaljevanju; malico iz nahrbtnikov.

 

Odkrili smo veliko skrivnosti Banove hoste, a ena zagotovo ostaja skrivnost; ni nam namreč uspelo najti mogočnega hrasta, pod katerim sta se nekaj dni pred našim pohodom skrivno sestala vzgojiteljica Tina in GOZDNI PALČEK, ki je menda kriv za tole našo gozdno pravljico. Pa naj tako tudi ostane …

 

Zapisala: vzg. Tina Kostanjšek

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2019/2020 začenjamo z novim nacionalnim projektom ZDRAVJE V VRTCU v sklopu NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE)

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

Predstava Mini Moni

»Riše črte, barva, briše,

sive slone, bele hiše.

Rdeče, modre in zelene,

nariše sonce, tebe, mene.

Pobarvati zna čisto vse, čisto vse, … poljubčka pa ne.«

Več

DRAMATIZACIJA PRI KAPLJICAH

V začetku meseca februarja se je tudi naša skupina predstavila z dramatizacijo.

Več

BALONČKI V DEŽELI PALČOVIJI

Ah, ta dežela Palčovija!

Balončki že cel mesec iščemo palčke in škratke po Banovi hosti, a jih ne najdemo, pa naj bomo še tako spretni. Vedno se nam za las izmaknejo...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani