OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

PALČKI SMO PRESPALI V VRTCU

Pa smo dočakali večer, ko smo namesto domače sobe in svoje postelje preživeli noč kar v vrtcu. Otroci smo ga res nestrpno čakali, saj smo se sami dogovorili, kako bi potekalo druženje...

Za večerjo smo si zaželeli slastnih palačink, ki  nam jih je spekla Žigova mamica - bile so izvrstne. Posladkali smo se tudi s sočnimi jagodami in jabolčno pito.

Čas pred večerjo, smo si  zapolnili z igro Škratkovi copati, zaplesali smo v ritmu sambe in glasbe, ki jo radi poslušamo. In potem smo dočakali nočni kino s kokicami. To je bilo veselje. Po ogledu risank pa je sledilo preoblačenje v  večerno  toaleto- pižamo, umivanje zobkov in priprava na počitek.

 

Kazalec na uri je hitel prehitro, saj je ura odbila že 11 zvečer, otroci pa smo bili še vedno polni energije. Celo  tri pravljice nas niso uspele uspavati...hehe. Nato pa je vzgojiteljica po igralnici potrosila čarobni prašek in končno smo se otroci pogreznili v globoko spanje. Najprej so nekateri  še po tihem malo pokramljali s sosedom. Ko pa je ura  odbila polnoč, smo prav vsi Palčki  že trdno spali. In  tako so se tudi naše vzgojiteljice končno odpravile pod svojo odejo. Noč je minila zelo mirno. Prav lepo nas je bilo videti,saj smo bili zviti v klobčič, kot polhi pozimi.

 

 

 

 

Ja, res pogumno od nas, da smo prespali brez naših mamic in atijev…….in zato smo si zaslužili pohvalo, mar ne?

 

Ura je odbila pol 6. zjutraj. Prvi zaspanec se je že pretegnil  in oznanil, da je čas, da se vstanemo. Postopoma smo se pričeli prebujati tudi ostali, preoblekli smo se in seveda bili že polni energije, razigrani in nasmejani.

Ker nas je zunaj že vabilo sonce, smo si privoščili jutranji zajtrk na igrišču. Seveda smo pred tem še malo potelovadili, da smo si prebudili naše mišice in možgane.

In seveda prejeli smo tudi nagrado, za nočno spanje. Vsak otrok si je izbral poljubni tatoo, ki je krasil njegovo roko.

 

Veseli smo, da smo preživeli zabaven večer, mirno noč  in druženje, ki nam bo še dolgo ostalo v lepem spominu….

 VAŠI PALČKI

 

Zapisala: vzg. Nataša Petelinc

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2019/2020 začenjamo z novim nacionalnim projektom ZDRAVJE V VRTCU v sklopu NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE)

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

Predstava Mini Moni

»Riše črte, barva, briše,

sive slone, bele hiše.

Rdeče, modre in zelene,

nariše sonce, tebe, mene.

Pobarvati zna čisto vse, čisto vse, … poljubčka pa ne.«

Več

DRAMATIZACIJA PRI KAPLJICAH

V začetku meseca februarja se je tudi naša skupina predstavila z dramatizacijo.

Več

BALONČKI V DEŽELI PALČOVIJI

Ah, ta dežela Palčovija!

Balončki že cel mesec iščemo palčke in škratke po Banovi hosti, a jih ne najdemo, pa naj bomo še tako spretni. Vedno se nam za las izmaknejo...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani