OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si

 

ŽOGICE NA OBISKU ZAVETIŠČA ZA MALE ŽIVALI BREŽICE

Otroci iz skupine Žogice smo se v četrtek, 24.5.2015 na povabilo Izakove mamice podali na obisk Zavetišča za male živali v Brežicah. To je bil kar podvig, saj smo šli prvič na lokalni avtobus in to je bilo za nas kar doživetje.

Pa še težke nahrbtnike smo nosili, polne hrane za muce in kužke, katero smo podarili Zavetišču. Na poti do tja nas je spremljala Vitina in Hanina mamica, ki je dodatno skrbela za našo varnost. Malce smo se bali, da bi nam jo zagodlo vreme, a smo se kljub nabiranju temnih oblakov podali na pot. Kot pravi Angleži, smo vzeli s sabo dežnike, ti pa so kot se je kasneje izkazalo, po vsej verjetnosti, pregnali dež, saj nas je celo tu in tam pozdravilo sonce.

 

Pot do zavetišča se je kar vlekla, a smo jo zmogli. Vmes smo si še ogledali znamenitosti starega dela mesta Brežice. Pritegnila nas je predvsem stara Pošta, še celo bolj kot mogočni Grad.

 

Malce že utrujeni in žejni smo prispeli do zavetišča. Tu pa smo na vse takoj pozabili, saj nas je premagalo pričakovanje in otroška radovednost. Prijazna veterinarka nas je ljubeznivo sprejela in nam vse razložila, še prej pa je poskrbela za našo žejo. Popeljala nas je po prostorih, kjer imajo v boksih zapuščene muce in kužke. Opozorila nas je, naj jih ne božamo, ampak samo opazujemo. Bili so nekoliko glasni, lajali so na nas, a so se kmalu umirili.

 

Lahko smo se tudi poigrali s pasjimi mladički, katere nam je veterinarka prinesla na travo. Joj, kako lepe male puhaste  kepice so to. Kar jokali so za nami, ko smo se morali poslovit. Ogledali smo si tudi veterinarsko postajo in prisluhnili krajši razlagi, kako poskrbijo za bolne živali. Čisto potiho smo šli skozi prebujevalnico, kjer so počivale tri , še nekoliko omamljene muce, ki so prestale poseg čiščenja zobkov.

 

 

Za slovo smo dobili še medalje, katere nam je naredila Izakova mamica in nas povsem presenetila. Ponosno smo si jih nadeli okoli vratu, se poslikali in že smo morali nazaj. Pot smo si popestrili s krajšim postankom v mestnem parku z igrali. No, toliko energije smo še imeli, da smo se malce poigrali na plezalih , toboganih in gugalnicah. A ne predolgo, saj avtobus ima določen vozni red in morali smo se ga držati in se odpraviti  na avtobusno postajo, da ga ne zamudimo.

 

Prijetno utrujeni in polni lepih vtisov smo se vrnili v vrtec. Ponosni, da smo uspeli, da smo nekaj lepega naredili za te uboge, zavržene in zapuščene živali……pa da nismo dežnikov pozabili na avtobusu, hehehe!

 

Zapisala: vzg. Ruth Gramec

 

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2019/2020 začenjamo z novim nacionalnim projektom ZDRAVJE V VRTCU v sklopu NIJZ (NACIONALNI INŠTITUT ZA JAVNO ZDRAVJE)

Program promovira zdravje ter usmerja izvajanje aktivnosti za ohranjanje in krepitev zdravja v vrtčevskem okolju in izven tega. 

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

Predstava Mini Moni

»Riše črte, barva, briše,

sive slone, bele hiše.

Rdeče, modre in zelene,

nariše sonce, tebe, mene.

Pobarvati zna čisto vse, čisto vse, … poljubčka pa ne.«

Več

DRAMATIZACIJA PRI KAPLJICAH

V začetku meseca februarja se je tudi naša skupina predstavila z dramatizacijo.

Več

BALONČKI V DEŽELI PALČOVIJI

Ah, ta dežela Palčovija!

Balončki že cel mesec iščemo palčke in škratke po Banovi hosti, a jih ne najdemo, pa naj bomo še tako spretni. Vedno se nam za las izmaknejo...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani