PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo
 

OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si


BALONČKI NA TRAVNIKU

S sončno pomladjo je k Balončkom prišel Zajček Urh s pravljico “Travnik, dober dan!”, s katero nas je popeljal na travnik poiskat deteljico, ki jo ima zelo rad.

A na poti smo srečali polno pisanih in dišečih rožic, pa tudi nevarnih trav, na katere se lahko urežeš, pa seveda drobne živali, ki tam prebivajo.

Tako smo spoznali pikapolonice, murenčka, krta, ivanjščice, zvončnice...najbolj znan nam je bil regrat, najbolj smešna pa kozja brada.

Tako smo tudi ustvarjali na to temo iz odpadnega materiala, slikali z vodenimi barvami in risali z različnimi sredstvi.

 

Na svoj zadnji obisk v letošnjem letu sta odšli tudi naši maskoti, gosenica Tinka in Klepetavčica s knjižnim kovčkom. Ob prihodu nazaj v vrtec sta povedali, da je bilo njuno potovanje nepozabno in sta uživali prav pri vsaki družini.

Začutili sta, koliko otrokom pomeni njihova družina, kako se imajo radi in kaj vse počnejo skupaj.

 

Tudi risbice, ki jih otroci rišejo nam dajo vedeti, kaj jim je všeč, česa se veselijo....in ker te postajajo vedno bolj prepoznavne, natančne in zanimive, smo jih nekaj poslali v revijo Zmajček, ki nas je zelo razveselil z objavo dveh risbic na temo Moja mamica, nalepkami zmajčka in knjigo za ustvarjanje.

Ker so dopoldnevi prijetno topli, sončni in ne potrebujemo več jaken in kap, se kmalu po zajtrku odpravimo ven, kjer nabiramo rožice, opazujemo martinčka, ki se sonči na steni vrtca in poslušamo zvok kosilnice, ko naša hišnika kosita travo.

 

 

 

Brez petja seveda ne gre...kaj je lepšega kot prepevanje medtem ko se peljemo na kolesu, delamo potičko iz peska ali se gugamo na gugalnici….

Vmes pa zapojemo tudi kakšno pesmico, ki nas spomni, da je pred vrati poletje, ko bomo uživali na bazenu ali odpotovali na morje!

 

Juhuhu!!!!

 

Balončki z vzgojiteljico Sonjo in Katjo

 

Zapisala: vzgojiteljica Sonja Cizel

 

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2016/2017 nadaljujemo z projektom Z GIBANJEM DO ZDRAVJA, v povezavi s športnim programom MALI SONČEK.

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

PALČKOV ORIENTACIJSKI POHOD

Smerokazi na deblih, pisani nahrbtniki na ramenih otrok in drevesa, ki so že ob vstopu v gozd nekako obljubljala pravo malo pustolovščino … Vse to je zaznamovalo PALČKOV ORIENTACIJSKI POHOD po Banovi hosti.

Več

PALČKI SMO PRESPALI V VRTCU

Pa smo dočakali večer, ko smo namesto domače sobe in svoje postelje preživeli noč kar v vrtcu. Otroci smo ga res nestrpno čakali, saj smo se sami dogovorili, kako bi potekalo druženje...

Več

ŽOGICE NA OBISKU ZAVETIŠČA ZA MALE ŽIVALI BREŽICE

Otroci iz skupine Žogice smo se v četrtek, 24.5.2015 na povabilo Izakove mamice podali na obisk Zavetišča za male živali v Brežicah. To je bil kar podvig, saj smo šli prvič na lokalni avtobus in to je bilo za nas kar doživetje.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani