PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo
 

OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si


ISKANJE POMLADI V BANOVI HOSTI

Bilo nas je veliko in našli smo jo! Pomlad namreč! Toplo, pisano in bogato...

 

Na pot proti Banovi hosti smo krenili potem, ko nas je Pomlad s svojim spremstvom – zvončkom, trobentico in vijolico – nagovorila pred vhodom v vrtec. Takoj je bilo jasno, da nas čaka pestro, zanimivo in kar malce skrivnostno druženje med drevesi in grmički. Pomlad nam je namreč dala vedeti, da ne gre le za brezbrižno pohajkovanje po hosti, ampak da je stvar precej resna … Iskanje pomladi je pa le zahtevna naloga, kajne?! In če ne iščeš le z očmi, ampak moraš pri tem pozorno uporabljati še svoja ušesa in nos, potem veš, da te na koncu verjetno čaka zahteven preizkus …

 

 

 

 

 

 

In čakal nas je – čisto pravi »Ringarajčkov pomladni kviz«. A ne skrbite, Pomlad je bila navdušena nad našim znanjem! In kakšna so bila vprašanja? Enostavna, preprosta, bi lahko rekli, kajti odgovorili smo na vseh deset popolnoma pravilno. Pa saj pomladno Banovo hosto že poznamo kot lastni žep!

Vas zanima še zaključno dejanje? Le-to si bomo najbrž za kar nekaj časa zapomnili po krogu »velikanu«, ki smo ga vsi skupaj, otroci, mladi in mladi  po srcu, sklenili na travniku ob gozdu. In ob pogledu nanj nam je bilo šele jasno, koliko udeležencev je štel naš pohod … Veliko, in ponosni smo na to!

 

 Zapisala: vzg. Tina Kostanjšek

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2016/2017 nadaljujemo z projektom Z GIBANJEM DO ZDRAVJA, v povezavi s športnim programom MALI SONČEK.

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

Teden otroka v našem vrtcu

Letošnji teden otroka je potekal od 1. do 7.10.2018. Osrednja tema je bila PROSTI ČAS, ki ga v današnjem času otrokom kar primanjkuje ob pestrem tempu vsakdanjika družine.

Več

BALONČKI in ŽOGICE na obisku na Policijski postaji Brežice

V sredini septembra smo se otroci iz skupine Balončki in Žogice odpravili na obisk na Policijsko postajo Brežice, da preverimo kaj vse delajo policistii in ali imajo pridržanega kakšnega tatu, hehe..

Več

PALČKOV ORIENTACIJSKI POHOD

Smerokazi na deblih, pisani nahrbtniki na ramenih otrok in drevesa, ki so že ob vstopu v gozd nekako obljubljala pravo malo pustolovščino … Vse to je zaznamovalo PALČKOV ORIENTACIJSKI POHOD po Banovi hosti.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani