PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo
 

OPSI PROJEKTA  

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si


MUCA COPATARICA v vlogi Balončkov

Ker se Balončki navajajo na pospravljanje igrač, copat, čevljev, jim je na pomoč priskočila večna prijateljica muca Copatarica. 

Pripravila jim je veliko zanimivih in poučnih dejavnosti, s katerimi so urili prstke in se z veseljem lotili vsakodnevnega pospravljanja in navajanja na red v njihovi skupini. 

V zahvalo za njeno pomoč, so za njo, njihove vrtčevske prijatelje in družine, pripravili dramatizacijo zgodbe Muca Copatarica.

 

Izdelali smo sceno, kostume in si razdelili vloge.

Komaj smo čakali dan, ko bomo lahko pokazali, kaj smo se naučili. In kaj se v naši zgodbici zgodi?

Otroci iz male vasi čez noč ostanejo brez copat. Kaj pa zdaj? Zebe jih v podplate... A otroci hitro najdejo rešitev. Odpravijo se v gozd, da poiščejo mucin dom. A gozd je velik in hišice ni nikjer...

 

 

 

Kmalu jim na proti pridejo lisički, ježka, medved,... a tudi oni ne poznajo pot do muce Copatarice. Otroke sedaj že pošteno zebe... o, kdo pa je to? Volka sta, mogoče pa vesta, kje je mucin dom. Seveda, tamle je, bela hišica z rdečo streho!

Končno jo otroci zagledajo in veselo stečejo k njej... Muca Copatarica jih že čaka in njihovi copati tudi... lepo zloženi na polici, čisti in zakrpani. 

A preden jih otroci dobijo, morajo muci obljubiti, da jih bodo pridno pospravljali. 

 

 

 

 

Ko zvečer posije luna, na nebu zaplešejo prve snežinke. Muca Copatarica zapre vrata svoje hišice in pridno šiva nove copate za otroke iz majhne vasi.

 

Balončki svoje copate vsak dan pridno pospravimo na svoje mesto - kaj pa vi?

 

Balončki s Sonjo in Katjo

 

Zapisala: vzg. Sonja Cizel

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2016/2017 nadaljujemo z projektom Z GIBANJEM DO ZDRAVJA, v povezavi s športnim programom MALI SONČEK.

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

PALČKOV ORIENTACIJSKI POHOD

Smerokazi na deblih, pisani nahrbtniki na ramenih otrok in drevesa, ki so že ob vstopu v gozd nekako obljubljala pravo malo pustolovščino … Vse to je zaznamovalo PALČKOV ORIENTACIJSKI POHOD po Banovi hosti.

Več

PALČKI SMO PRESPALI V VRTCU

Pa smo dočakali večer, ko smo namesto domače sobe in svoje postelje preživeli noč kar v vrtcu. Otroci smo ga res nestrpno čakali, saj smo se sami dogovorili, kako bi potekalo druženje...

Več

ŽOGICE NA OBISKU ZAVETIŠČA ZA MALE ŽIVALI BREŽICE

Otroci iz skupine Žogice smo se v četrtek, 24.5.2015 na povabilo Izakove mamice podali na obisk Zavetišča za male živali v Brežicah. To je bil kar podvig, saj smo šli prvič na lokalni avtobus in to je bilo za nas kar doživetje.

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani