PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo

 

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si


TRALALA... PISANA JESEN JE K PALČKOM ŽE PRIŠLA

Takole veselo se vsako jutro prepeva pri nas Palčkih.

 

Vedoželjno smo zakorakali še v zadnje leto vrtca.

Ker smo številčna skupina radovednih otrok, smo zelo živahni, glasni, igrivi, razigrani. Če pokukate k nam, začutite našo otroško, pozitivno energijo. Kar naprej smo zaposleni z igro, igro in igro. To je za nas še kako pomembno. 

 

Poleg urejenih in označenih kotičkov, vsakodnevno označujemo vremenski koledar. Zelo radi se pozabavamo z našo maskoto ovčko Cvetko, zgovorno Klepetavčico  in  njenimi dogodivščinami. Poleg tega imamo še Glasbeno skrinjico s pevskim mojstrom Slavčkom in Slavčico, ki za nas vedno pripravita pester izbor glasbenih igric. Z veseljem pa spoznavamo tudi nove pesmi, saj nam pri tem pomaga zvok kitare. Da pa zmanjšamo našo glasnost v igralnici, pa se  učimo raznih sprostitvenih tehnih in odpotujemo v svet tišine. Saj veste, poskrbeti moramo za naša ušesa.

 

V naše kraje je zavila jesen, obarvala pokrajino, mi pa smo se radovedno podali v Banovo hosto. Opazovali smo spremembe v naravi, si natančno ogledali  vse poti, ki vodijo po hosti. In končno smo našli drevo, mogočni hrast..Tako pa je nastal tudi naš sklop: Jesensko listje, kam hitiš. Natančneje se bomo poglobili, zakaj listje jeseni odpada, čemu spremeni barvo, kakšno je vreme, kaj se dogaja v Banovi hosti in kateri so njeni prebivalci.

 

 

Poleg tega nam res ni nikoli dolgčas, saj nam je strahopetni listek Želodko prinesel v igralnico prav prikupno zgodbo. Obiskali smo tudi razstavo malih živali, zobozdravstveno ambulanto na šoli, gostili gasilce in uživali ob simpatični  klovnesi.

 

 

 

Zelo pa smo Palčki veseli tudi vseh obiskov staršev, ki so si vzeli čas in se nam v dopoldanskem času pridružili pri nas.

 

Tako, oktober je hitro minil…. november pa nam prinaša zagotovo še kaj novega.

Naj tudi vam jesen prinese obilo topline in izzivov!

 

Vaši Palčki z vzgojiteljicami

 

Zapisala: vzgojiteljica Nataša Petelinc

 

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2016/2017 nadaljujemo z projektom Z GIBANJEM DO ZDRAVJA, v povezavi s športnim programom MALI SONČEK.

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

ŠKRATEK PREHLADEK PRI VRTIČKARJIH

Zima je končno tu.. tako pravijo otroci - saj je za njih tista prava zima, ko vidijo sneg .. Z zimo pa prisopihajo tudi prehladi, boleča grla.

Več

Glasbena predstava S TOLKALI IN PESMIJO OKOLI SVETA

V četrtek, 25. 1. 2018, sta nas obiskala prav posebna in hkrati zabavna glasbenika,ki sta s seboj prinesla različna tolkala.

Več

DECEMBER IN PALČKI

Jaz sem palček Pohajalček, v temnem gozdu hiško imam...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani