PIŠITE NAM! VPRAŠAJTE NAS!

E-pošta
Ime in priimek
Pustite sporočilo

 

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.                      www.eu-skladi.si


BALONČKI V MESECU OKTOBRU

Mesec se je pričel s tednom otroka, ki nas je razveselil z različnimi zanimivimi dogodki...

 

 

Poleg obiska klovnese Eve, lutkovne predstave o gasilcu Mihi, obisku gasilcev, je na pot k družinam prvič odšla naša maskota gosenica Tinka. Poleg tega, da bo z otrokom preživela prijeten vikend, bo celo družino spodbujala k uživanju sadja in zelenjave.

 

Tudi knjižni kovček Klepetavčice je že odšel na prvi obisk. Otroci so veseli, ko lahko s svojimi starši, sorodniki prebirajo knjige in tako skupaj kvalitetno preživljajo čas.

 

Ker je bilo vreme čudovito, smo obuli škornje in se odpravili v Banovo hosto. Koliko zanimivega se skriva v njej….otroci so se igrali z vejicami, listi, želodi, plezali, se skrivali za drevesi….in veselo vzklikali, ko so opazili kako mravljico, ki je hitela mimo….

 

Ker nam je bilo v gozdu lepo, smo s seboj v igralnico prinesli gozdni zaklad in si uredili gozdni kotiček, kjer se lahko igramo z naravnim materialom.

 

Veliko ustvarjamo iz odpadnega materiala in izdelujemo igre, s katerimi urimo svoje prstke.

 

Vsako jutro pa po zajtrku komaj čakamo, da se zberemo na preprogi, kjer dežurni na naši gusarski ladji prešteje “posadko”.

 

Zelo radi tudi pojemo, telovadimo in zaplešemo ob glasbi….fantje imajo najraje Gusarsko, deklice pa Peričice. Ker znamo biti složni, se deklice hitro prelevijo v prave gusarke, dečki pa v pridne peričice.

 

 

Obiskale so nas tudi mamice, ki so nam prebrale pravljico, predstavile svoj poklic in z nami ustvarjale čajne lučke. Takšne obiske imamo še posebej radi, ko k nam pokukajo naši najdražji.

 

Zelo zanimiv in poučen je bil obisk 5.b razreda, ko smo poleg zgodbice, ki so nam jo prebrali učenci, lahko sami risali po veliki tabli, na katero piše učiteljica. Seveda smo se skupaj tudi poigrali s kockami….brez igre pač ne gre!

 

 

 

Tako, mesec oktober se je poslovil, mi pa že kujemo nove načrte in se veselimo vseh dogodivščin, ki so pred nami.

 

 

 

Balončki z vzgojiteljicama Sonjo in Katjo

 

 

 

Zapisala: vzg. Sonja Cizel

 

 

 

Zadnji projekti iz vrtca

PROJEKT: GLASBENA SKRINJICA

Zakaj glasba?

Ker otroke:

- pomirja in sprošča,

- vpliva na razvoj njihovih možganov,

- spodbuja medsebojne interakcije,

- navaja na sodelovanje in prilagajanje,

- vpliva na otrokov osebnostni razvoj,

- navaja otroke na subtilnost,

- spodbuja kreativnost,

- nudi občutke zadovoljstva in sprejemanja.

Več

PROJEKT: EKO VRTEC

CILJI, ki uresničujejo program ekovrtec so razvijanje pozitivnih medsebojnih odnosov, učinkovita raba naravnih virov, spodbujanje kreativnosti in izmenjava idej ter vzgoja za zdrav način življenja v zdravem okolju.

Več

PROJEKT: Z GIBANJEM DO ZDRAVJA

V šolskem letu 2016/2017 nadaljujemo z projektom Z GIBANJEM DO ZDRAVJA, v povezavi s športnim programom MALI SONČEK.

Več

Zadnji dogodki iz vrtca

ŠKRATEK PREHLADEK PRI VRTIČKARJIH

Zima je končno tu.. tako pravijo otroci - saj je za njih tista prava zima, ko vidijo sneg .. Z zimo pa prisopihajo tudi prehladi, boleča grla.

Več

Glasbena predstava S TOLKALI IN PESMIJO OKOLI SVETA

V četrtek, 25. 1. 2018, sta nas obiskala prav posebna in hkrati zabavna glasbenika,ki sta s seboj prinesla različna tolkala.

Več

DECEMBER IN PALČKI

Jaz sem palček Pohajalček, v temnem gozdu hiško imam...

Več
Osnovna šola Artiče
Artiče 39, 8253 Artiče
Tel: 07 45 21 060
o-artice.nm@guest.arnes.si
Avtor slike: Nina Vodeb Izdelava spletnih strani